Logo2015 pms Gif 250

 

Doorzoek de website ...

 

news archive title

hou mij op de hoogte

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Tien redenen waarom  leren varen  na je vijftigste een uitstekend idee is :

varen op latere leeftijd1. Ontstressen: Het is de ideale activiteit om te ontstressen en te relaxen. Een druk bezette zakenman met meer dan 1000 werknemers zei me ooit dat “één dagje varen hem meer deugd deed dan één week strandvakantie” .
2. Avontuur: Het is een hobby/sport die  een gezonde dosis avontuurgehalte  bevat waardoor je steeds alert en  jong blijft. Je komt op plaatsen waar de meeste landrotten niet kunnen komen.
3. Fysische inspanning: Het zeilen/varen vergt een gezonde fysische inspanning  want je bent tijdens het varen continu actief bezig met o.a het navigeren, het uitkijken, het manoeuvreren, touwwerk,  sturen, evenwicht behouden.


4. Mentale inspanning:  Het is ook een geestelijk inspanning want je moet je tocht/reis voorbereiden, plannen, je positie bijhouden, de vaarregels respecteren, rekening houden met de natuurelementen, anticiperen.
5. Sociaal contact: Je maakt snel nieuwe vrienden, want in de jachthavens  heb je gemakkelijk contact met andere watersporters.
6. The sea  is the limit: Je verruimt je horizon.  Je bepaalt zelf hoever je gaat.  Je  kan varen op  rivieren in je eigen  land, in buurlanden, kustvaart en oceaantochten ondernemen. Je kan overal ter wereld een zeiljacht of motorboot huren en leuke plaatsen verkennen .  
7. Uitdaging: Je hebt een nieuw uitdaging en de voldoening om  buiten je werkomgeving iets nieuws te presteren.
8. Meegenieten: Je hebt een nieuwe hobby/vrijetijdsbesteding  die je kan delen met je vrienden en familie. Als je de zaak onder controle hebt en je past je tochten aan dan  zullen ze staan drummen om met je mee te gaan.
9. Supercool: Een opa of nonkel met een boot is “supercool”.
10. Gezond: Je geniet van de gezonde buitenlucht.  Op zee en op de rivieren heb je meer zon en  is de luchtkwaliteit veel beter dan in de steden.
Veel fysische kracht is niet nodig. Mijn oudste klant is 81 jaar en vaart nog steeds. Verschillende zeilers  boven de 70  hebben nog een wereldreis ondernomen.

Met welke opleidingen je best start vind je op de volgende link http://nautinstruct.eu/vaaropleidingen-beginners

Commentaar of vragen hierover mail mij op nautinstruct@gmail.com